Turcia va începe expulzarea străinilor membri ai Statului Islamic către ţările lor

Turcia va începe de luni să-i repatrieze în ţările lor pe membrii străini ai grupării Statul Islamic (SI) deţinuţi în închisorile turceşti, a anunţat vineri ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, transmite AFP, scrie Agerpres.

Vă spunem că începem să-i expulzăm. Începem de luni, a declarat el, potrivit agenţiei oficiale de presă Anadolu, fără să precizeze ţările către care se vor efectua repatrierile jihadiştilor.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan afirmase joi că peste 1.150 de membri ai grupării Statul Islamic sunt încarceraţi în prezent în închisorile din Turcia.

Această ţară le-a cerut în mod repetat statelor europene să-şi preia cetăţenii care s-au alăturat grupării SI în Siria, dar aceste ţări nu par a fi dispuse să-i recupereze, în special din motive de securitate şi de nepopularitate a unei asemenea decizii.

Ministrul Soylu a declarat luni că Turcia va repatria combatanţii străini ai SI către ţările lor chiar dacă acestea le retrag cetăţenia. Nu este însă clar cum vor putea autorităţile turce să repatrieze o persoană care în mod formal nu mai este cetăţean al respectivei ţări.

Bănuită mult timp că a lăsat jihadiştii să-i traverseze frontiera pentru a se alătura grupărilor armate în Siria, Turcia s-a alăturat în anul 2015 coaliţiei antijihadiste conduse de SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel