Turcia, puci eșuat: Alte zeci de persoane, închisoare pe viaţă

Recep Erdogan
Recep Erdogan

În Turcia, alte 74 de persoane au fost condamnate la închisoare pe viaţă pentru rolul lor în puciul eşuat.

Şaptezeci şi patru de persoane, între care şi militari, au fost condamnate miercuri la închisoare pe viaţă de un tribunal turc pentru rolul lor în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, informează agenţia de ştiri Anadolu, relatează Reuters. Peste 240 de persoane, majoritatea civili neînarmaţi, au fost ucise în noaptea de 15 iulie 2016, când un grup de militari din cadrul forţelor armate turce au încercat cu ajutorul tancurilor şi al avioanelor de luptă să-l înlăture de la putere pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

160.000 de persoane, arestate

Autorităţile de la Ankara îl acuză pe clericul Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat eşuate şi au lansat o mişcare de represiune împotriva susţinătorilor acestuia, în cadrul căreia 160.000 de persoane, între care angajaţi din mediul academic, din armată şi administraţia publică, au fost arestate. Miercuri, un tribunal turc a condamnat 74 de persoane la pedepse cu închisoarea pe viaţă 'pentru încercarea de a răsturna ordinea constituţională', precizează Anadolu.

Grupuri pentru apărarea drepturilor omului şi aliaţi occidentali ai Turciei şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la scopul represiunii, spunând că Erdogan se foloseşte de lovitura de stat pentru a-şi înlătura opozanţii. Cu toate acestea, guvernul turc afirmă că măsurile sunt necesare din cauza gravităţii ameninţărilor cu care se confruntă.

Vezi și: Skoda, o nouă fabrică în Europa de Est



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel