Turcia: Doi morţi în explozia unei maşini în apropiere de frontiera siriană. Un act terorist (Erdogan)

Două persoane şi-au pierdut viaţa vineri în explozia unei maşini în oraşul turc Reyhanli, în apropiere de frontiera siriană, a anunţat agenţia Anadolu, citată de France Presse.

Potrivit agenţiei de presă turce, deflagraţia a făcut de asemenea doi răniţi. Guvernatorul provinciei Hatay unde se află Reyhanli, Rahmi Dogan, a declarat pentru Anadolu că originea exploziei nu este deocamdată cunoscută.

Explozia în care au decedat trei sirieni a fost "fără îndoială un act terorist", a declarat la rândul său preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform surselor citate.

"Primele elemente sugerează că este fără îndoială un act terorist", a afirmat el într-o declaraţie de presă la Istanbul. "Este clar că a fost o bombă în maşină", a adăugat el.

"Experţii investighează pentru a înţelege ceea se află în spatele" incidentului, a explicat Erdogan în această declaraţie televizată, adăugând că guvernul său va transmite informaţii suplimentare în orele următoare.

Explozia a avut loc la mai puţin de un kilometru de biroul guvernatorului districtului Reyhanli în jurul orei 10:00 GMT, potrivit Anadolu.

Imaginile difuzate de televiziunea turcă arătau flăcări şi un fum gros deasupra maşinii, în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul.

În mai 2013, o dublă explozie cu maşină-capcană în acelaşi district Reyhanli a ucis peste 50 de persoane, într-unul dintre cele mai devastatoare atacuri din istoria modernă a Turciei.

În 2015 şi 2016, o serie de atentate atribuite de guvern grupărilor extremiste şi militanţilor kurzi s-a soldat cu sute de morţi.

Ultimul atentat major în această ţară datează din noaptea de Revelion 2017, când un bărbat înarmat a apărut într-un club de noapte din Istanbul şi a tras în mulţime, omorând 39 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel