Tulcea: Reprezentanţi ai ambasadelor vizitează proiecte realizate cu finanţare europeană nerambursabilă

Reprezentanţi ai mai multor ambasade din România vizitează, începând de miercuri, proiecte realizate în judeţul Tulcea cu fonduri europene, în cadrul ediţiei aniversare a unei caravane care se desfăşoară sub mottoul "Da, ne pasă", iniţiată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România în urmă cu cinci ani.

Cetatea Enisala a fost primul proiect vizitat, miercuri după-amiază, în judeţul Tulcea, situl fiind amenajat în anul 2015 printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, scrie Agerpres.

"Am ales Tulcea pentru că nu atinsesem această zonă, ni s-a părut interesantă din punct de vedere istoric, cultural. Ne-au atras şi proiectele, varietatea lor. Ne aflăm la Enisala, iar o cetate întotdeauna atrage. Este o combinaţie de istorie şi prezent, iar ambasadorii au cu această ocazie posibilitatea să se întâlnească atât cu trecutul României, cât şi cu prezentul", a declarat pentru AGERPRES consilierul Raportorului politic la Reprezentanţa CE, Monica Loloiu.

Ea a mai spus că ediţia a X-a a campaniei a început la o cramă din Rasova, judeţul Constanţa, unde oaspeţii s-au arătat încântaţi de proiect.

"A fost impresionant să văd întreaga cramă, complexul, cum s-a dezvoltat investiţia şi strategia proprietarului. Vinul a fost excelent", a afirmat şefa Secţiei Politică-Economică a Ambasadei Poloniei în Bucureşti, Magdalena Szuber-Zasacka.

Caravana ambasadorilor europeni la proiectele cu finanţare nerambursabilă realizate în România va continua joi în satul Luncaviţa şi în oraşul Măcin.

Cea de a X-a ediţie a caravanei este organizată cu sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi al Ministerului Fondurilor Europene şi are drept temă promovarea contribuţiei UE la dezvoltarea locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel