Tulcea: Proiect controversat al primarului privind o pistă de biciclete în zona protejată a Lacului Zaghen

Lacul Zaghen, sursă foto: TulceaNoastra.ro
Lacul Zaghen, sursă foto: TulceaNoastra.ro

În ultima şedinţă a Consiliului Local Tulcea a fost aprobat proiectul prin care urmează ca în Tulcea să fie construită o pistă pentru biciclete. Cea mai mare porţiune va fi în zona Zaghen, care e însă sub incidența unor măsuri speciale de mediu.

Potrivit publicației locale TulceaNoastra.ro, nota de fundamentare a proiectului nu precizează un aspect foarte important, mai ales în contextul finanţării prin PNRR: Lacul Zaghen este inclus în trei arii naturale protejate, care se suprapun: siturile Natura 2000 ROSCI0065 Delta Dunării, ROSPA0031 Delta Dunării și Complexul Razim Sinoe și Rezervația Biosferei Delta Dunării

Sursa citată mai scrie că Lacul Zaghen se află într-o zonă liniștită și retrasă. Lacul este totodată gazda mai multor specii de păsări. Odată cu amenajarea pistei de biciclete și implicit prin prezența bicicliștilor, există riscul ca aceste specii să fie perturbate. 

Publicația locală amintește că esența unei arii protejate e ca acestea să nu interacționeze cu activități umane. În acest sens, scrie sursa citată, zgomotul și activitatea intensă care va avea loc pe digurile Lacului Zaghen ar putea fi incompatibile cu statutul actual al perimetrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel