Tulcea: Pensiunile din judeţ, ocupate în proporţie de 90% în mini-vacanţa de Paşte şi 1 mai

Peste 11.000 de persoane au vizitat Delta Dunării şi Munţii Măcinului în mini-vacanţa de Paşte şi 1 mai, iar gradul de ocupare a pensiunilor din judeţul Tulcea a fost de aproape 90%, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

Datele asociaţiei au la bază raportările agenţilor turistici, dar şi situaţiile întocmite de instituţii ale statului, precum Parcul Naţional Munţii Măcinului şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' (ICEM). 'Estimativ, la nivelul judeţului au fost peste 11.000 de turişti şi avem aproape 8.700 de înnoptări. Din cele 10.092 de locuri de cazare din judeţ, am avut un grad de ocupare de aproape 90%, mai exact 88%', a menţionat Ţibuleac.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în judeţ numărul locurilor de cazare autorizate este cu 7% mai mare, iar cel al turiştilor este cu aproape 15%. 'Anul trecut, mini-vacanţa de Paşti nu a fost legată de cea de 1 mai', a precizat preşedintele AMDTDD.

Cele mai vizitate localităţi de către turişti în perioada amintită au fost Crişan, Murighiol, Sfântu Gheorghe, Jurilovca, Sulina, Tulcea, Sarichioi, Luncaviţa şi Greci, potrivit sursei. Statisticile ICEM arată că obiectivele ICEM au fost vizitate de 12.747 de persoane, cele mai accesate fiind cetatea Enisala şi Acvariul din municipiul Tulcea. De asemenea, circa 2.000 de persoane au preferat Munţii Măcinului. Creşterea fenomenului turistic a fost explicată şi prin deschiderea unor noi unităţi de cazare în judeţ.

Astfel, în luna martie au fost create 200 de locuri de cazare autorizate, iar numărul total al acestora a depăşit pentru prima dată pragul de 10.000 şi a ajuns la 10.092, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel