Tulcea: Noi acţiuni de extracţie a şacalilor în Delta Dunării

Direcţia Silvică va începe, marţi, o nouă acţiune de recoltare a şacalilor din Delta Dunării, prima din acest an derulată în cadrul programului de combatere a pestei porcine africane (PPA), potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Primele acţiuni de extracţie a şacalilor şi mistreţilor au avut loc la finele anului trecut pe şase fonduri de vânătoare din rezervaţie, iar acestea s-au încheiat cu capturarea a 55 de exemplare de şacali, autorităţile nemaigăsind decât leşuri de mistreţi în Deltă.

"Urmare a semnalelor primite din partea comunităţilor şi a studiilor făcute, s-a observat o creştere impresionantă a populaţiei de şacali. Aceasta este ultima acţiune dintr-un program amplu. La final, vom face o evaluare a populaţiei de şacali pentru a vedea în ce măsură reluăm aceste acţiuni", a declarat presei guvernatorul rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Acţiunile de îndepărtare a şacalilor din zonele Dunavăţu, Ivancea, Sireasa, Somova şi Tatanir se vor desfăşura în zilele de marţi şi joi şi se vor încheia pe data de 9 noiembrie.

Anul trecut, ARBDD a emis autorizaţie de capturare pentru 278 de mistreţi şi 368 de şacali de pe alte şase fonduri de vânătoare.

Judeţul Tulcea a avut, anul trecut, printre cele mai multe focare de PPA din România, după ce în perioada aprilie - mai 2018 aproape 300 de mistreţi din delta ucraineană au trecut Dunărea în delta românească, pe fondul începerii vânătorii în ţara vecină în vederea eradicării bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel