Tudorel Toader cere REVOCAREA Laurei Codruța Kovesi

Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Ministrul Justiției a anunțat joi că va trimite raportul pe care l-a realizat despre șefa DNA, însoțit de propunerea de revocare, către secția de procurori a CSM și către președintele Romaniei. Reamintim că decizia finală privind revocarea șefei DNA este a președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta primește avizul consultativ al CSM.

"Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorul șef al DNA. Am prezentat raportul, am formulat propunere. Voi avea o conferință de presă și vă voi explica", a spus Tudorel Toader.

[citeste si]

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că procurorul Mircea Negulescu a fost lăudat în loc să se facă modificări dacă "presupusele abuzuri" pe care acesta le-ar fi făcut sunt adevărate. "Spaţiul public a fost şi este plin de presupuse abuzuri ale procurorului Negulescu. El a fost lăudat, apreciat (...) în loc să fie luate măsuri de verificare dacă e sau nu adevărat", a spus Toader.

Situație fără precedent

"În primul rând, am reţinut o situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţile publice din România. Repet, o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice. Într-un singur an de zile, în 2017, au fost înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, conflicte în cadrul cărora Direcţia Naţională Anticorupţie, prin conducerea acesteia, a fost chemată în faţa instanţei de contencios constituţional. Trei conflicte juridice de natură constituţională, în care Curtea Constituţională a circumstanţiat în mod ferm competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în două dintre acestea sancţionând comportamentul lipsit de loialitate, comportamentul neconstituţional din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a spus Toader. Ministrul Justiţiei a mai spus că, în mai puţin de jumătate de an, DNA a fost chemată de Curtea Constituţională pentru încă două conflicte de natură constituţională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel