Trupele americane se vor retrage din Afghanistan. Când va fi făcut anunțul

Pexels
Pexels

Oficialii Casei Albe au precizat jurnaliștilor de peste ocean că în cursul zilei de miercuri, Joe Biden va ieși să anunțe retragerea trupelor din Afghanistan. 

Președintele Joe Biden va anunța retragerea trupelor americane până pe 11 septembrie 2021, au dezvăluit oficiali ai Casei Albe pentru BBC. Retragerea nu va avea loc în mai, așa cum se preconizase inițial în timpul administrației Trump, ci în septembrie, odată cu comemorarea evenimentelor din 11 septembrie, care au avut loc în urmă cu 20 de ani. 

Termenul de retragere din mai a fost considerat de actualul președinte prea curând, fiind greu de realizat. Până în prezent, talibanii nu au reușit să îndeplineasc angajamentele asumate de reducere a violențelor din zonă. Talibanii au fost avertizați să nu atace trupele în retragere, în caz contrar „vor primi un răspuns pe măsură”, a precizat reporterilor un oficial al armatei. Aceeași persoană a mai dezvăluit că președintele Biden a ales o retragere mai lentă, întrucât o retragere bruscă ar fi pus în pericol trupele americane. 

Joe Biden va ieși să anunțe retragerea trupelor în cursul zilei de miercuri. Un raport al activității armatei din ultimii ani a concluzionat că anul acesta este momentul ideal pentru retragerea din Afghanistan, după un conflict care a ținut 20 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel