Trump vs. Biden, luptă la baionetă! Trei state și un singur scenariu pentru a câștiga Casa Albă

Donald Trump
Donald Trump

Bătălia între Donald Trump și Joe Biden pare una foarte echilibrată. Dacă în 2016 la această oră cunoașteam rezultatul alegerilor deja de o perioadă bună de timp, anul acesta lucrurile sunt mult mai complicate.

Mai complicate în contextul în care au fost aproape 100 de milioane de voturi prin corespondență și vot anticipat! Totul în contextul în care în 2016 au votat în total 137 de milioane de americani.

Atât Trump, cât și Biden luptă să atingă pragul de 270 de electori pentru a câștiga alegerile. Având în vedere că Trump a pierdut Arizona, stat câștigat în 2016, lupta decisivă se va da în trei state swing (n.a. - state care își schimbă preferința electorală de la o alegere la alta): Pennsylvania, Michigan și Wisconsin. 

Așa cum arată în prezent harta electorală a SUA, aceste state devin esențiale. Scenariul pare să fie destul de simplu în cazul în care nu apar surprize în alte state conduse de Biden ori Trump: Cine câștigă două din cele trei ( Pennsylvania, Michigan și Wisconsin) va câștiga alegerile.

De subliniat e faptul că în toate cele trei state Donald Trump conduce, dar CNN atrage atenția că mai sunt sute de mii de saci cu voturi prin corespondență care mai trebuie numărați, iar majoritatea celor care optează pentru votul prin corespondență votează cu democrații, implicit cu Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel