Trump - Kim Jong Un, întâlnire: Nu mă grăbesc

Donald Trump şi-a exprimat speranţa că următorul său summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, va permite progrese semnificative, dar a insistat asupra faptului că, în opinia sa, nu există nicio urgenţă.

"Atât timp cât nu sunt teste (balistice sau nucleare), nu mă grăbesc", a declarat preşedintele Statelor Unite cu mai puţin de zece zile înainte de summitul său prevăzut la Hanoi, în Vietnam. "Dacă sunt teste, atunci este o altă poveste", a adăugat el.

"Nu mă grăbesc în mod deosebit, sancţiunile există", a insistat liderul de la Casa Albă, reafirmând că obiectivul final îl reprezintă denuclearizarea Coreii de Nord.

"Sper că se vor întâmpla lucruri foarte pozitive", a adăugat el, reamintind că acest al doilea summit este prevăzut la 27 şi 28 februarie."

Vezi și: Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 februarie 2019

Denuclearizarea Peninsulei Coreene

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declaraţie vagă în favoarea "denuclearizării Peninsulei Coreene". Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament.

Donald Trump, care a discutat marţi la telefon cu cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, a precizat că miercuri va avea o convorbire cu premierul japonez, Shinzo Abe.

Vezi și: Ioan Deneş, proiecte 2019. Câți bani vor fi investiți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel