Trump, investigat în privinţa unui presupus acord nuclear cu Arabia Saudită

Donald Trump
Donald Trump

Membri ai administraţiei Trump au explorat perspectiva de a exporta tehnologie de producere a energiei nucleare Arabiei Saudite, în pofida unor avertismente privind preocupări legate de securitatea naţională, potrivit unui nou raport al democraţilor din Camera Reprezentanţilor, relatează marţi dpa.

Raportul de 24 de pagini al Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor se bazează pe avertizori de integritate şi se axează asupra primelor săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump. Elijah Cummings, preşedintele comisiei, a declarat că graba Casei Albe în a încheia acordul este posibil să fi încălcat aşa-numitul Atomic Energy Act şi că este posibil ca acest lucru să se fi făcut 'fără o analiză a Congresului, aşa cum impune legea'. Brookfield Asset Management - care are un parteneriat crucial cu Jared Kushner, ginerele lui Trump şi un trimis cheie în Arabia Saudită - face parte din consorţiul IP3 care a organizat plănuitele vânzări de tehnologie nucleară către Arabia Saudită, menţionează raportul.

Acuzație de conflict de interese

Cummings a spus că este posibil ca eforturile de a încheia acordul să fie încă în derulare. Raportul este dat publicităţii în contextul în care Jared Kushner urmează să călătorească din nou în Orientul Mjilociu în această lună, inclusiv la Riad. Donald Trump a avut o întâlnire săptămâna trecută cu directori din domeniul energiei nucleare, un eveniment care nu a fost pe agenda publică. Avertizorii de integritate 'au avertizat în privinţa unor conflicte de interese între principalii consilieri ai Casei Albe care ar putea implica încălcarea unor legi federale. De asemenea ei au avertizat în privinţa unui mediu de lucru la Casa Albă marcat de haos, disfuncţionalitate şi trădări personale', se menţionează în raport. Arabia Saudită este deja sub presiune sporită în Congres, unde există mari nemulţumiri din cauza catastrofei umanitare din Yemen şi a uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

VEZI ȘI:

Cazul Khashoggi: Reprezentant ONU, întâlnire cu logodnica jurnalistului


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel