Trucuri secrete de curăţat cuptorul. O știu doar gospodinele

Toate gospodinele știu cât de greu le este să curețe cuptorul. Așa că vă ajutăm cu câteva trucuri simple.

Lămâia și oțetul, însoțite de bicarbonat, elimină orice tip de grăsime și murdărie.

Oțetul are proprietăți antibacteriene și dezinfectante. Tot ce trebuie să faceţi este să pregătiți o sticlă de apă și oțet, menținând un raport de 3 părți apă și una din oțet, astfel încât să nu miroasă foarte rău.

 

Cu acest spray putem pulveriza pereții cuptorului, lăsăm să acționeze timp de câteva minute și apoi clătim cu apă. Dacă cuptorul nu este foarte murdar, dar trebuie să facem o curățare rapidă, putem umple tava cu două pahare de apă fierbinte și 1 pahar de oțet. Setăm cuptorul la 200 de grade și lăsăm să acționeze timp de 30 de minute.

Apoi, trebuie doar să ștergeți pereții cuptorului și ai geamului cu o cârpă umedă, iar vaporii de oțet vor face ca murdăria să iasă singură.

Oţet și bicarbonat

Pasta magică de bicarbonat si oţet are o mulţime de utilizări casnice şi, în afară de a fi economică, o putem găsi oriunde.

Trebuie doar să punem într-un castron 10 linguri de bicarbonat de sodiu, 4 de apă fierbinte și 3 de oțet. Dacă amestecul este prea lichid, adăugați un pic mai mult bicarbonat.

Răspândiţi amestecul prin cuptor, mai ales în zonele cele mai murdare. Lăsăm să acționeze câteva ore (chiar și toată noaptea dacă murdăria din cuptor este un lucru exagerat) și apoi clătiți pur și simplu cu apă sau cu spray de apă și oțet. Nu este necesar să frecați, murdăria se detașează.

Lămâia, soluţie pentru curăţarea cuptorului

Dacă nu avem oțet sau nu suportăm mirosul, putem face același amestec de bicarbonat de sodiu și apă, înlocuind oţetul cu sare grosieră. Lămâia este, de asemenea, un dezinfectant.

Pur și simplu trebuie să turnăm apă cu sucul de la o lămâie și coaja. Lăsați cuptorul la o temperatură medie astfel încât să acționeze timp de 30 de minute. Nu va fi nici o urmă de miros neplăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel