Trucuri care te vor ajuta să obții mămăliga perfectă și să te bucuri de gustul ei bogat și aromat

Mămăligă
Mămăligă

Mămăliga a avut mereu un loc de cinste în bucătăria românească.

Iată câteva sfaturi care te vor ajută să obții mămăliga perfectă:

După ce ai pus apa la fiert cu un praf de sare, presară și un praf de mălai în apă.

Nu aștepta până când apa deja clocotește pentru a turna restul de mălai. Încearcă să anticipezi când va fierbe și toarnă mălaiul înainte, pentru a nu se forma cocoloașe. De asemenea, Pentru o mămăligă mai fină, toarnă mălaiul în ploaie, nu dintr-o dată.

Poți folosi lapte în locul apei.

Amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului.

Dacă nu gătești mămăligă în post, adaugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul, notează retetepractice.ro. Va da o consistență mai cremoasă preparatului.

Lasă mălaiul să fiarbă aproximativ 30 de minute înainte de a stinge focul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel