Trucuri care te vor ajuta să obții mămăliga perfectă și să te bucuri de gustul ei bogat și aromat

Mămăligă
Mămăligă

Mămăliga a avut mereu un loc de cinste în bucătăria românească.

Iată câteva sfaturi care te vor ajută să obții mămăliga perfectă:

După ce ai pus apa la fiert cu un praf de sare, presară și un praf de mălai în apă.

Nu aștepta până când apa deja clocotește pentru a turna restul de mălai. Încearcă să anticipezi când va fierbe și toarnă mălaiul înainte, pentru a nu se forma cocoloașe. De asemenea, Pentru o mămăligă mai fină, toarnă mălaiul în ploaie, nu dintr-o dată.

Poți folosi lapte în locul apei.

Amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului.

Dacă nu gătești mămăligă în post, adaugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul, notează retetepractice.ro. Va da o consistență mai cremoasă preparatului.

Lasă mălaiul să fiarbă aproximativ 30 de minute înainte de a stinge focul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel