Trei turiști au murit în Polonia. Barca în care se aflau s-a răsturnat

Sursă foto: Pexels (Szymon Shields)
Sursă foto: Pexels (Szymon Shields)

Trei turiști și-au pierdut viața în Gdansk, după ce barca lor s-a răsturnat. 

Trei persoane au murit după ce o barcă turistică din lemn s-a răsturnat în orașul Gdansk, din nordul Poloniei. Oficialii au spus că barca cel mai probabil s-a răsturnat din cauza valurilor generate de un remorcher care a trecut prin apropiere. Paisprezece persoane, inclusiv doi membri ai echipajului, se aflau la bord când Galar Gdański s-a răsturnat sâmbătă pe râul Motlawa. Serviciul de pompieri de stat a declarat că trei persoane care au fost scoase din apă au fost resuscitate, însă fără niciun răspuns vital, scrie BBC

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost declarat mort la fața locului, iar alți doi au murit ulterior la spital. Una dintre victime a fost o femeie însărcinată, relatează presa locală. În operațiunea de căutare și salvare au fost implicați peste 20 de pompieri, mai multe unități de căutare și salvare și polițiști de frontieră.

O femeie însărcinată se află printre victime

Primarul orașului Gdansk, Aleksandra Dulkiewicz, a descris incidentul drept o „tragedie enormă”. Ea a precizat că vor fi explicate cauzele teribilului accident „cât mai curând posibil”, adăugând că supraviețuitorii au fost sub „îngrijire medicală și psihologică profesională”.

Bărci precum cea care s-a răsturnat au de obicei aproximativ nouă metri lungime și pot transporta până la 12 pasageri și doi membri ai echipajului.

Acestea sunt replici ale unui vas polonez popular în secolul al XVIII-lea, folosit pentru transportul mărfurilor pe râu.

Accident grav pe Dunăre. O barcă cu 11 persoane la bord s-a răsturnat

Incidentul s-a produs sâmbătă, 27 august, în dreptul fabricii Yazaki, la ieșirea din Brăila. Pentru că nu fusese corect echilibrată, barca s-a răsturnat, iar cei 11 ocupanți, printre care și trei copii, s-au luptat să își salveze viețile.

Un accident ce putea avea consecințe tragice a avut sâmbătă, 27 august, pe Dunăre, în vecinătatea fabricii Yazaki din Brăila.

11 persoane care trecuseră cu barca pe malul învecinat pentru o ieșire la iarbă verde au trecut printr-un pericol de moarte, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat.

Potrivit primelor informații, barca nu fusese corect echilibrată, iar la un moment dat s-a răsturnat. Ocupanții au înotat ca să își salveze viețile. Este vorba de trei femei, cinci bărbați și trei copii.

La fața locului au ajuns rapid un echipaj al Poliției de Frontieră și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila.

Un bărbat de 55 de ani și un copil de șase ani au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la Spitalul de Urgență din Brăila.

La un pas să spulbere șalupa Poliției de Frontieră

Nu este primul incident care are loc pe Dunăre din cauza nerespectării regulilor minimale de navigare. Pe 5.07.2020, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a văzut moartea cu ochii în urma unui incident care stârnit revoltă la acea vreme.

Aflaţi în misiune de patrulare pe Dunăre (în apropiere de mila 80), cu o ambarcaţiune tip Onix 26sd, poliţiştii au evitat în ultima clipă coliziunea cu o şalupă de agrement, foarte puternică, condusă de un bărbat care pilota haotic pe fluviu. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel