Trei infuzii care ajută la curățarea rinichilor în mod natural

A bea suficient lichid în fiecare zi este cheia pentru a preveni bolile renale. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea rinichilor!

Rinichii sunt organe vitale care se ocupă de eliminarea deșeurilor și a excesului de lichid din organism, în plus, ei purifică "acidul produs de celulele corpului" și mențin un "echilibru sănătos de apă, săruri și minerale în sânge", explică Institutul Național pentru Diabet și Boli Digestive și Renale.

Astfel încât, dacă acest echilibru nu este realizat, "nervii, mușchii și alte țesuturi ale organismului" nu vor funcționa corect. În plus, rinichii sunt responsabili și de producerea hormonilor care contribuie la controlul tensiunii arteriale, la producția de globule roșii și la menținerea sănătății sistemului osos.

Din acest motiv, este esențial să îngrijim și să protejăm aceste organe prin adoptarea unor stiluri de viață sănătoase și prin controlul afecțiunilor care pot cauza o boală renală, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea.

Ce remedii naturale pot fi folosite

Una dintre principalele recomandări pentru menținerea sănătății rinichilor și pentru curățarea lor este hidratarea. Consumul suficient de lichide, aproximativ doi litri de apă pe zi, contribuie la eliminarea toxinelor din organism și previne deshidratarea.

Pe de altă parte, este recomandabil să se reducă consumul de sare în alimentație, deoarece consumul său în cantități mari reprezintă un factor de risc pentru posibile afecțiuni renale. De asemenea, pentru menținerea rinichilor curați, este important să consumăm alimente sănătoase precum fructe, legume, cereale integrale sau lactate degresate, și să evităm consumul de alcool sau fumatul. Nu trebuie uitată nici practica regulată a exercițiilor fizice, care ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație.

Există câteva remedii casnice care pot favoriza curățarea rinichilor, însă întotdeauna este recomandabil să consultați profesioniștii din domeniul sănătății înainte de a consuma orice produs natural, pentru a evita posibilele contraindicații în funcție de starea dumneavoastră de sănătate.

Trei infuzii care ajută la curățarea naturală a rinichilor

Astfel, unul dintre ceaiurile naturale cunoscute pentru eliminarea toxinelor și a deșeurilor este ceaiul de coada-calului. Este o plantă utilizată în mod obișnuit pentru retenția de lichide, infecțiile tractului urinar sau incontinență. Are proprietăți diuretice importante și de aceea este o opțiune naturală pentru curățarea rinichilor, deși nu există suficiente dovezi științifice care să susțină aceste utilizări. Prin urmare, este important să consultați medicul înainte de consumul său.

Păpădia este o plantă utilizată în scopuri medicinale și poate fi folosită pentru curățarea organismului datorită proprietăților sale diuretice puternice. A fost folosită tradițional pentru a crește producția de urină și pentru curățarea căilor urinare. Pe de altă parte, infuzia de urzică verde poate contribui la retenția de lichide și la curățarea organismului de toxine, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel