Trei cauze care duc la rateuri la motor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Când motorul dă rateuri, este un semn clar că trebuie să mergi cu maşina la service. Iată trei cauze care pot duce la apariţia acestora. 

Rateurile pot fi de mai multe feluri. Rateul de aprindere apare când cablurile, capacul și rotorul distribuitorului, precum si bobina sunt uzate. Rateul neproductiv apare în situația unui raport inegal de aer/combustibil (prea mult aer, prea puțin combustibil), iar rateul mecanic apare la uzura segmenților de piston, a supapei, garniturii, injectoarelor sau a altor componente.

Din ce cauze apar rateurile la motor?

- Sistemul de aprindere are defecțiuni. Bujiile sunt defecte, bobinele, firele de înalta tensiune pot fi rupte, iar setările sunt incorecte. Astfel, procesul de întrerupere a amestecului de combustibil aer va duce la defectarea motorului.

- Procesele de alimentare și amestecare a combustibilului sunt întrerupte. Defecțiuni precum murdărirea injectoarelor, defecțiunea elecrovalvei, înfundarea filtrului de aer sau scurgeri la sistemul de admisie, de alimentare cu combustibil sau servofrână cu vacuum pot să determine un amestec aer-combustibil prea bogat sau prea slab.

- Scurgeri în camera de ardere. Această problema apare din cauza arderii supapelor, defecțiuni ale pistoanelor, a capului cilindrului sau zgârierea suprafeței cilindrului. Acestea pot fi provocate de o reglare incorectă a supapelor, defectarea tacheților sau o distribuție incorectă a supapelor.

Calculatorul mașinii este conectat la o serie de senzori care controlează motorul. Când acesta detectează un anumit defect martorul Check Engine se aprinde. Semnele care indică prezența rateurilor motorului ar fi smuciturile la mersul în gol. În acest caz, vibrațiile sunt puternice, se resimt la volan, precum și la schimbătorul de viteze și caroserie. Totodată, puterea motorului este redusă iar consumul de combustibil va crește.

Pentru a determina care este cauza exactă a unui rateu al motorului este necesar să te asiguri că mașină este verificată la un service specializat, scrie promotor.ro.

Maşinile cu motoare pe benzină, deşi mai ieftin de întreţinut decât cele diesel, pot avea des probleme. Iată câteva dintre cele care apar foarte des, dacă motorul nu este întreţinut cum trebuie. 

VEZI Cele mai des întâlnite probleme la maşinile pe benzină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel