Traian Băsescu ar fi știut de fuga lui Omar Hayssam. Vezi documentul DGIPI

hayssam
hayssam

Lumea Justiției publică un document incendiar în care  se vorbește despre  complicitatea președintelui Traian Băsescu, dar  și a fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, la fuga lui Omar Hayssam din țară. Potrivit unui document din 5 mai 2006, DGIPI a sesizat DIICOT, IGPR, IGPF, MAI și Administrația Prezidențială de intenția lui Omar Hayssam de a părăsi România.

 Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a înaintat un raport către cele mai importante instituții ale statului despre intenția lui Omar Haissam de a fugi din țară. Cu toate aceste informații, nicio instituție nu a întreprins nimic, ceea ce face să credem că Hayssam a plecat cu complicitatea autorităților.

În raport se menționează că: “La 05.05.2006 și 05.06.2006, dintr-o activitate specifică, printr-o conexiune și interpretare extensivă a informațiilor obținute am sesizat potențiala intenție a inculpatului Omar Hayssam de a părăsi țara”. Potrivit aceluiași document, avertizările au fost transmise inclusiv ministrului Administrației și Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga, și Președinției, mai exact lui Sergiu Medar, consilier al lui Traian Băsescu: “Informațiile au fost transmise la DIICOT, IGPR, IGPF, secretar de stat din MAI, ministru, domnului consilier prezidențial Sergiu Medar”.

Informarea DGIPI a venit la câteva zile după eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, care a avut loc în 26 aprilie 2006, dar și cu câteva zile înainte ca teroristul numărul 1 al României  să părăsească România în noaptea de 29 spre 30 iunie 2006.

Președinția și conducerea MAI au fost informate în permanență de activitatile lui Omar Hayssam.

Lumea Justiție mai scrie că  Omar Hayssam era supravegheat de DGIPI încă din 2001, despre activitățile acestuia fiind trimise periodic informări către instituțiile statului.

Vezi AICI Raportul DGIPI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel