Tragedie pe Dunăre. Căpitanul navei de croazieră mai avea un accident la activ. Încă trei cadavre au fost recuperate

Nava Hableany s-a scufundat
Nava Hableany s-a scufundat

Căpitanul navei de croazieră care s-a ciocnit cu ambarcaţiunea de agrement scufundată în Dunăre săptămâna trecută, la Budapesta, a mai comandat o navă implicată într-un accident, au anunţat joi procurorii ungari, într-un comunicat preluat de Reuters şi MTI. Totodată autoritățile au anunțat că au recuperat din apele Dunării încă trei victime. Alte nouă sunt în continuare dispărute.

Poliţia din Budapesta a anunţat joi seara că a fost găsit un al 19-lea corp neînsufleţit în urma accidentului de miercurea trecută de pe Dunăre, informează MTI.

Cea de-a 19-a victimă a fost găsită în apele fluviului, în apropierea complexului cultural Balna din sudul capitalei ungare.

Puţin mai devreme, poliţia a anunţat că a fost găsit un al 18-lea cadavru, lângă podul Rakoczi de pe Dunăre, fiind identificat ca al unuia dintre turiştii sud-coreeni dispăruţi în urma coliziunii din seara de 29 mai dintre o navă cu turişti din Coreea de Sud şi o navă de croazieră de dimensiuni mult mai mari.

Autorităţile lucrează încă la identificarea celui de-al 17-lea corp neînsufleţit, găsit tot joi şi despre care se crede că este tot al uneia dintre victime.

Alţi nouă dispăruţi sunt căutaţi în continuare.

Vasul Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului la bord, s-a scufundat pe 29 mai, după ce s-a ciocnit cu nava Viking Sigyn, sub pavilion elveţian. Au fost salvaţi doar şapte pasageri, au fost recuperate 15 cadavre, iar 13 persoane sunt încă date dispărute.

Comandantul navei, cetăţean ucrainean, a şters date din telefonul său mobil după ciocnire, afirmă procurorii.

Anchetatorii au confirmat dezvăluirile din presă conform cărora căpitanul a comandat anterior o altă navă care a provocat un accident în aprilie, în Olanda.

Procurorii intenţionează să adauge la dosar noile informaţii, în vederea recursului împotriva unei decizii a instanţei care ar putea permite eliberarea pe cauţiune a suspectului. Avocaţii acestuia au declarat că este foarte afectat, dar nu a greşit cu nimic.

Vezi și: Tragedie pe Dunăre la Budapesta. Încă două cadavre au fost recuperate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel