Toyota şi Ford formează un consorţiu în domeniul vehiculelor conectate

Ford
Ford

Constructorii auto Toyota şi Ford au anunţat miercuri că, împreună cu alţi patru producători auto, au înfiinţat SmartDeviceLink Consortium, o organizaţie nonprofit care vrea să ofere consumatorilor mai multe alegeri cu privire la modul în care se conectează şi controlează aplicaţiile de pe smartphone atunci când conduc, informează AFP, citează Agerpres.

Toyota şi Ford au început să colaboreze încă din 2011 în domeniul vehiculelor conectate, iar în urmă cu un an Toyota a decis să instaleze tehnologia SmartDeviceLink (SDL) dezvoltată de Livio, o filială a Ford, în vehiculele sale.

Miercuri cei doi parteneri au încheiat o nouă etapă după ce au convins producătorul auto francez PSA, trei constructori niponi (Mazda Motor, Fuji Heavy Industries şi Suzuki Motor) precum şi producătorii de echipamente auto Elektrobit, Luxoft şi Xevo să se alăture consorţiului lor. Toate aceste companii speră să favorizeze o largă adoptare a platformei SmartDeviceLink (SDL), care este concepută în sistem open source, ca o alternativă la tehnologiile Apple şi Google.

[citeste si]

'Conectivitatea între smartphones şi interfaţa vehiculului este o miză dintre cele mai importante', a comentat Shigeki Tomoyama, responsabil pentru acest domeniul la Toyota.

Graţie tehnologiei SmartDeviceLink (SDL), automobiliştii nu vor mai trebui să jongleze cu smartphones pe de o parte şi cu un sistem radio/GPS pe de altă parte. Şoferii nu vor trebui decât să îşi conecteze telefonul la autovehicul pentru a avea acces, via recunoaştere vocală, la ecranul şi comenzile de bord precum şi la diferite aplicaţii mobile (e-mail, divertisment şi informaţii, meteo, trafic, posibilităţi de staţionare, etc). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel