Urmărește emisiunea live



Toyota, prototip de mașină electrică cu cutie manuală de viteze. Imită sunetele și motorul se poate „îneca”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Este evident că apariția vehiculelor electrice reprezintă o schimbare radicală în industria auto.

Este evident că apariția vehiculelor electrice reprezintă o schimbare radicală în industria auto, se arată într-un articol The Verge. Dar, în timp ce majoritatea producătorilor auto pregătiți să accepte viitorul electric, multe companii din domeniu au dificultăți în a renunța la trecut.

Unul dintre exemple este Toyota. Cel mai mare producător de automobile din lume ca număr de vehicule vândute lucrează la un prototip de vehicul electric care imită senzația de a conduce o transmisie manuală, cu un schimbător de viteze care nu este legat de nimic și un difuzor montat pe podea pentru a reda zgomote false de motor. Mașina va pretinde chiar că se oprește dacă nu manevrezi corect comenzile - pentru a oferi șoferilor experiența completă de a conduce o mașină manuală. Cine nu și-ar dori să-i „moară motorul” într-un mod trucat? 

Nu există motor, nu există arbore de transmisie, nu există viteze

Pentru necunoscători e important să ținem minte că acesta este un vehicul electric. Nu există motor, nu există arbore de transmisie, nu există viteze. Toate acestea sunt realizate cu ajutorul unui software și a unui pic de iluzionism, ca în jocurile video care încearcă să imite realitatea cât mai fidel. Toyota spune că scopul este de a păstra experiența de conducere pentru pasionații de mașini, dar nu este clar dacă oamenii chiar își doresc asta.

Părerea jurnaliștilor de la publicația americană nu este una bună. „Nu sunt un pasionat de mașini, dar știu că oamenii tind să urască lucrurile false. (Uită-te la industria cărnii artificiale. Nu merge prea bine.) Se poate presupune că vor urî și asta”, se arată în articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel