TOP: Care sunt cele mai scumpe orașe pentru muncitorii români

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Firma de consultanță Mercer a alcătuit topul celor mai scumpe orașe pentru muncitorii străini.

Conform BBC, capitala Turkmenistanului din Asia Centrală a fost desemnată cel mai scump oraș pentru muncitorii străini care vor să lucreze aici. Ashgabat, un oraș de aproximativ un milion de locuitori, a ajuns pe primul loc în topul celor mai scumpe orașe alcătuit de firma de consultanță Mercer pentru anul 2021.

Astfel, Hong Kong-ul a căzut de pe primul loc, ocupat în 2020, pe locul secund, în timp ce Beirut, capitala Libanului, a obținut locul al treilea. Pe locul patru s-a plasat capitala Japoniei, Tokyo. Topul este completat de Zurich, Elveția, care se afla anul trecut pe locul patru. În total, trei orașe elvețiene se află în top 10.

Pe ce s-a bazat raportul?

Mercer a evaluat 209 orașe bazându-se pe costurile imobiliare, de transport sau alimentare. Firma de consultanță a evaluat peste 200 de prețuri de bunuri și servicii pentru raportul care ajută companiile și guvernele lumii să determine salariile care se cuvin angajaților care provin din alte țări. Cele mai multe orașe din top 10 sunt hub-uri pentru afaceri în care creșterea economică a adus cu sine și creșterea bruscă a prețurilor imobiliare și altor costuri de trai. Însă, Ashgabat își datorează primul loc problemelor economice, nu prosperității, fiind excepția de la regulă.

Bucureștiul se clasează pe locul 160 din 209, fiind singurul oraș din România care este luat în calcul în indexul alcătuit de firma de consultanță. Poziția sa din clasament a crescut, avansând de pe locul 174 pe locul 160. Capitala vecinilor maghiari, Budapesta, ocupă locul 162, urmată imediat de Belgrad, în timp ce vecinii de la Sud, prin capitala Sofia, ocupă locul 165. Vecinii de peste Prut nu se află în top, iar Ucrainenii au Kievul pe listă, pe locul 149, o devansare de 43 de locuri într-un singur an.

TOP 20

1 - Ashgabat, Turkmenistan

2 - Hong Kong

3 - Beirut, Liban

4 - Tokyo, Japonia

5 - Zurich, Elveția

6 - Shanghai, China

7 - Singapore, Singapore

8 - Geneva, Elveția

9 - Beijing, China

10 - Berna, Elveția

11 - Seul, Coreea de Sud

12 - Shenzhen, China

13 - N’Djamena, Ciad

14 - New York, SUA

15 - Tel Aviv, Israel

16 - Copenhaga, Danemarca

17 - Guangzhou, China

18 - Londra, Marea Britanie

19 - Lagos, Nigeria

20 - Libreville, Gabon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel