Top 5 greşeli la volan. Orice şofer le face!

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Şoferii fac o mulţime de greşeli la volan, indiferent de gradul de experienţă pe care îl au. Iată un top 5 al erorilor pe care le fac toţi conducătorii auto. 

1.Vorbitul la telefon în timpul condusului

Să fim sinceri! Cu toții am făcut-o! Cu toate acestea, este recomandat ca pe viitor să aștepți să ajungeți la destinație și apoi să puneți mâna pe telefon, asta dacă nu aveți un sistem handsfree.

2.Nepăstrarea benzii de circulație în viraj

Există șoferi care nu respectă marcajul dintre benzi, în sensul că nu mențin banda atunci când virează. Acest obicei poate fi periculos pentru ceilalți șoferi care vor să treacă și ei în același timp pe acolo.

3.Nu se folosește frâna de mână atunci când trebuie

Pentru autoturismele cu transmisie manuală, majoritatea școlilor de șoferi îi învață pe elevi să tragă frâna de mână când  opresc în pantă la semafor. Totuși, după ce obțin permisul, nu mulți fac acest lucru, preferând să țină mașina din ambreiaj și accelerație, astfel încât mașina să nu meargă înapoi. Acest lucru nu este bun atât pentru ambreiaj, cât și pentru consumul de benzină, deci ar trebui să evitați manevra.

4.Poziția la volan

Există persoane care conduc cu o mână pe volan și cu cealaltă sprijinită de fereastră. Acest mod de a conduce tip „gangster” este inspirat din filme, și etichetează acest gest drept „cool”. Dar acest tip de poziție de conducere nu este practic și vă oferă un timp de reacție mai lent atunci când vă confruntați cu o urgență.

5.Flash-urile

Luminile mașinii nu mai sunt de mult doar pentru a lumina pe timp de noapte, ele sunt folosite și ca modalitate de a comunica în trafic cu alți șoferi. Acest lucru ar trebui evitat, mai ales dacă cu ajutorul flash-urilor vrem să șicanăm pe cineva sau să dăm o lecție, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel