Top 3 TRUCURI pentru a reduce consumul de carburant

Iată trei trucuri prin care poţi reduce consumul de combustibil la maşina ta. 

1- Păstrează anvelopele umflate corect. Dacă presiune în anvelope este sub cea recomandată, acestea vor opune o rezistență mai mare la rulare. În plus, motorul trebuie să muncească mai mult pentru a împinge mașina. Rezultatul – un consum mai mare de combustibil și risipă de bani. În plus, presiunea pneurilor afectează distanța de frânare, manevrabilitatea și stabilitatea mașinii.

Cum anvelopele pierd aerul în timp, este recomandat să verifici presiunea roților cel puțin o dată pe lună. Presiunea corectă la care trebuie umflate anvelopele este specificată în manualul mașinii sau pe montantul central în zona șoferului.

2- Nu aștepta încălzirea motorului. Știmă că preferi să te urci într-o mașină care s-a încălzit deja, dar să o lași cu motorul pornit ca să se încălzească nu este o soluție bună. Nici pentru consumul de combustibil și nici pentru motor, care se va uza mai rapid. O mașină se încălzește cel mai rapid atunci când rulează, așa că urcă la volan, dă-i cheie și pornește la drum. În acest fel mașina se va încălzi rapid și fără consum inutil de combustibil. Nu strică să fii blând cu pedala de accelerație până la încălzirea motorului – acesta te va răsplăti cu o durată de viață îndelungată.

3 Selectează treapta corectă de viteză. Schimbarea la timp a treptei de viteză poate aduce o economie semnificativă de combustibil. Este motivul pentru care cele mai noi mașini cu transmisie manuală sunt dotate cu un indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză. Poți economisi până la 15% din combustibil dacă treci într-o treaptă superioară la 1500-2500 rpm decât dacă schimbi treptele în zona roșie a turometrului, scrie promotor.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel