Tom și Jerry, vinovați de violențe - explicația unui șef de spionaj

Salah Abdel Sadek, șeful serviciilor secrete egiptene, face o afirmație halucinantă:  Tom și Jerry sunt vinovați pentru înfiinţarea organizaţiei teroriste. Mai mult decât atât: motanul îi învaţă pe copii să-şi arunce adversarii în aer.

In timpul unei conferinte organizate la Cairo, a carei tematica a fost "mass-media si cultura violentei", directorul Serviciului de Informatii din Egipt a declarat ca desenele animate "Tom si Jerry" sunt partial responsabile pentru violentele comise in Orientul Mijlociu, potrivit site-ul Egyptian Streets, citat de News.ro.

"'Tom si Jerry' prezinta violenta intr-o maniera amuzanta si transmite mesaje precum 'da, poti sa il bati' si 'poti sa il arunci in aer cu explozibili'. Astfel de mesaje creeaza impresia ca ele prezinta fapte naturale", a declarat Salah Abdel Salek.

Asa cum aminteste publicatia Foreign Policy, serialul "Tom si Jerry" este foarte popular in Orientul Mijlociu, inclusiv in Irak. Un medic si istoric egiptean a lansat chiar si teoria potrivit careia Walt Disney "a furat" de la egiptenii din Antichitate ideea pentru realizarea acestui serial animat.

Tom şi Jerry s-au născut în 1940, fiind creaţi de Joseph Barbera şi William Hanna, şi au rulat pe micile ecrane şi în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel