Tiroidă - depresie - anxietate. Cel mai mare studiu de până acum

Disfuncția tiroidei are legătură cu starea psihică, depresia sau anxietata, în special la tineri. Specialiștii au vrut să afle dacă ar fi necesar un screening de rutină a tiroidei la copiii și tinerii cu probleme psihice, scrie DCMEDICAL.RO.

Funcția anormală a tiroidei la tineret are legătură cu tulburări severe de dispoziție, depresie și anxietate. Asta au arătat oamenii de știință de la Universitatea din Cincinnati (UC) și Cincinnati Children în cel mai mare studiu realizat până în prezent.  

„Am fost interesat să concep acest studiu, deoarece am vrut să înțeleg mai bine orice relație între boala fizică și tulburarea stării de spirit", spune Marissa Luft, o studentă de medicină din anul III la UC și autor principal în cadrul studiului. „Academia Americană de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți recomandă clinicienilor să ia în considerare hipotiroidismul sau hipertiroidismul, atunci când evaluează tinerii cu anxietate sau depresie, având în vedere că unele afecțiuni tiroidiene produc anxietate sau simptome depresive.

Continuarea materialului pe DCMEDICAL.RO.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel