Timiş: Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, afectat de o furtună în 2017, reabilitat anul viitor

Teatrul de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara, a cărui copertină a fost distrusă în totalitate de furtuna din toamna anului 2017, va fi refăcut anul viitor cu bani de la bugetul local.

Scena acestui teatru găzduieşte în fiecare vară cel mai mare festival de operă şi operetă în aer liber din România, care atrage la fiecare ediţie în jur de 30.000 de spectatori din ţară şi străinătate, dar în ultimii doi ani evenimentul a fost anulat din cauza condiţiilor improprii, care nu protejau decorurile şi artiştii.

În schimb, în acest timp, pe scena din Parcul Rozelor au avut loc numeroase festivaluri folclorice, care nu erau condiţionate de calitatea scenei şi a copertinei.

Demersul de refacere a scenei va începe odată cu votul aleşilor locali, care vor vota în şedinţa de la finele lunii octombrie un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza DALI şi a descrierii sumare a investiţiei pentru obiectivul "DALI reabilitare (structuri metalice în arce pentru spaţii culturale) - scenă (pentru spectacole cu învelitoare din membrană impermeabilă) - Parcul Rozelor".

Analiza la faţa locului a demonstrat că sunt necesare realizarea unei structuri de rezistenţă pentru susţinerea copertinei, consolidarea pereţilor scenei şi refacerea legăturilor la cele trei nivele, refacerea învelitorii la cabinele vestiar ale artiştilor, refacerea pardoselii şi a zidăriei degradate, înlocuirea elementelor metalice afectate de coroziune.

Proiectantul propune două variante pentru refacerea obiectivului, cu valori apropiate, respectiv de 600.000 de lei şi 670.000 de lei, urmând să fie aleasă cea optimă, potrivit proiectului de hotărâre al municipalităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel