Țigări trecute peste frontieră cu drona. Poliția a intervenit în forță / Trei motociclete furate din Italia, descoperite la vamă

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră de la Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 11.600 pachete cu ţigări, în valoare de peste 98.000 lei, provenite din contrabandă. O parte din cantitatea de țigări a fost trecută peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul unei drone.

Ieri, 10 noiembrie, în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră au sesizat, în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

Colete cu țigări, abandonate

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, trei colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Țigări abandonate și la Brodina

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit abandonate, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, trei colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

Baxurile cu țigări au fost descoperite în vegetaţia din apropierea localității Straja, județul Suceava, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.418 pachete țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracșioanle.

Țigări ascunse într-un microbuz

Tot ieri, 10.11.2021, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele despărțitor dintre compartimentul marfă și pasageri, cantitatea de 3.700 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 5.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Trei motociclete furate din Italia, descoperite în Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Suceava împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au declanșat o acțiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din străinătate.

Astfel, în data de 9 noiembrie, jurul orei 13.30, polițiștii au identificat într-o parcare de pe raza localității Siret, un microbuz înmatriculat în Ucraina, iar în interiorul acestuia au fost descoperite trei motociclete care figurează în bazele de date ca fiind furate din Italia.

Două dintre motociclete erau demontate, iar cea de-a treia a fost descoperită ascunsă într-un spațiu special amenajat, valoare totală a acestora fiind de aproximativ 250.000 lei.

Ce au mai descoperit polițiștii

Totodată, în interiorul microbuzului, au mai fost descoperite o cutie de transmisie și un motor de la un autoturism, ambele în valoare de 55.000 lei, care figurează, de asemenea, furate din Italia.

Pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat ca documentele microbuzului sunt furate din Lituania. Drept urmare, microbuzul împreună cu motocicletele si componentele auto descoperite au fost transportate și indisponibilizate la sediul instituției până la finalul anchetei.

Doi bărbați sunt anchetați

În acest caz, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire față de doi bărbați, unul cu dublă cetățenie româno-ucraineană în vârstă de 59 de ani și un cetățean ucrainean, de 35 de ani.

De asemenea, verificările sunt efectuate, în continuare, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel