Testul suprem de descarcerare. Zece maşini, aruncate de la 30 de metri - VIDEO

Accident grav. Foto: ISU Bistrița-Năsăud
Accident grav. Foto: ISU Bistrița-Năsăud

Producătorul auto VOLVO a pus la cale un experiment inedit pentru a ajuta trupele de intervenţie. 

Volvo aruncă mașini de la o înălțime de 30 de metri. Specialiștii în descarcerări din cadrul Centrului de Siguranță de la Volvo se antrenează astfel pentru a ști exact ce au de făcut în astfel de situații și pentru a salva vieți.

Volvo a recurs la acest test, care reprezintă o o premieră mondială în domeniul siguranței auto. A ridicat 10 mașini cu macaraua până la o înălțime de 30 metri și le-a dat drumul de acolo. În astfel de situații, sunt șanse mari ca ocupanții mașinilor să fie în stare gravă. Astfel, sunt prioritare descarcerarea victimelor și transportarea lor la spital în cel mai scurt timp. Specialiștii în astfel de intervenții vorbesc despre “ora de aur”. Trebuie să extragă victimele din mașină și să ajungă cu ele la spital în decurs de o oră după ce accidentul a avut loc, scrie promotor.ro

“De ani de zile lucrăm în strânsă colaborare cu specialiștii în intervenții în situații de urgență. Acest lucru se întâmplă pentru că avem același obiectiv: drumuri mai sigure pentru toată lumea. Sperăm că nimeni nu va mai trece prin experiențe atât de dure, dar nu toate accidentele pot fi prevenite. Astfel, este vital să avem la dispoziție metode cât mai bune pentru a salva vieți în cazul unor accidente grave”, explică Hakan Gustafson, din cadrul echipei de cercetare în domeniul accidentelor rutiere de la Volvo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel