Testul literei Q. În două secunde vezi cât ești de mincinos

Foto Pexels
Foto Pexels

Psihologul Richard Wiseman a dezvoltat un mod foarte simplu care s-a dovedit a fi destul de eficient în ceea ce privește capacitatea unui om de a minți.

Înainte de a continua să citiți acest articol, cu degetul arătător al mâinii dumneavoastră dominante, desenați pe frunte majuscula Q.

Wiseman explică: „Cel mai eficient mod de a descoperi stăpânii minciunii este de a separa oamenii în două grupuri mari: cei cărora le pasă de modul în care sunt percepuți de ceilalți și cei cărora nu le pasă.”

Întrebarea este: ați pus codița literei Q peste ochiul drept sau stâng? Sau cu alte cuvinte, ați desenat Q într-un mod în care dumneavoastră sau persoana din fața dumneavoastră ați citit-o?

Rezultatele acestui experiment indică faptul că, dacă puneți codița lui Q peste ochiul stâng sau pentru ca persoana din fața dumneavoastră să-l citească, aveți o tendință marcată de a vă gândi la modul în care vă percep alte persoane și, prin urmare, ar trebui să fiți un mincinos bun.

Dar dacă o desenați pentru dumneavoastră, vedeți lumea din punctul dumneavoastră de vedere, comportamentul vă este mai determinat de valorile personale decât de ceea ce au nevoie ceilalți și veți avea o tendință mai mare spre onestitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel