Termometrele se apropie de 27 de grade Celsius, în februarie. Extreme meteorologice în Statele Unite

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cu o transformare meteorologică spectaculoasă, Statele Unite trec printr-o serie de extreme. De la temperaturi de vară în mijlocul iernii, la întoarcerea rapidă a vremii reci și a zăpezii, americanii se confruntă cu o situație meteorologică extrem de schimbătoare.

O schimbare meteorologică remarcabilă afectează Statele Unite în aceste zile, aducând un gust de vară în mijlocul iernii și apoi răcoare din nou. Milioane de locuitori din regiunile Midwest, de pe coasta de est și din sudul țării se bucură de temperaturi extrem de ridicate pentru luna februarie, în timp ce unii se pregătesc pentru o zi record.

Meteorologii au prevăzut că termometrele vor arăta valori similare cu cele din plinul verii, cu mult peste mediile normale pentru acest sezon. În Texas, termometrele se apropie de pragul de 27 de grade Celsius, după ce deja s-au înregistrat temperaturi de până la 34 de grade Celsius în unele locuri. Cu toate acestea, odată cu căldura vin și riscurile, cum ar fi vânturile puternice care pot intensifica incendiile de vegetație în sudul Marilor Câmpii Americane.

Deși meteorologii spun că această anomalie meteorologică nu poate fi direct atribuită schimbărilor climatice induse de om, recunosc că astfel de extreme devin tot mai frecvente. Fenomenul El Nino, care aduce încălzirea apelor din Pacificul de Est, contribuie și el la această vreme neobișnuită.

Însă, bucuria de vreme caldă nu va dura mult, deoarece se așteaptă ca un val de aer rece să revină în centrul și estul Statelor Unite în următoarele zile, readucând temperaturi scăzute și condiții de iarnă. Ninsorile și vânturile puternice sunt prognozate să afecteze multe zone, inclusiv orașul Chicago.

Această schimbare bruscă a temperaturii a adus deja frig intens și zăpadă în unele regiuni, cum ar fi statele Dakota de Nord, Dakota de Sud și Idaho, unde termometrele au scăzut sub -17 grade Celsius, iar stratul de zăpadă începe să se acumuleze, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel