Teodorovici, REVOLTAT DUPĂ VOTUL pentru Guvernul Orban: ÎMI ASUM!

Eugen Teodorovici foto Agerpres
Eugen Teodorovici foto Agerpres

Eugen Teodorovici nu a votat pentru Guvernul Orban.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a zis că nu a votat pentru Guvernul Orban.

”NU vreau să-mi fie rușine pentru faptele mele! Și nici pentru ceea ce decid să fac atunci când de acțiunile mele poate depinde soarta unei țări întregi!


NU am dat votul unui premier incompetent, laș și trădător de țară și nu am legitimat, în acest fel, un guvern al rușinii, al umilinței și al trădării, pentru că refuz să pun în "joc" aranjamente, scenarii și complicități politice transpartinice!


NU pot să fiu de acord ca, într-un moment atât de greu pentru români, noi, oamenii politici, să gândim și să acționăm în limita lui: "... în politică, ca și în război, e permis orice!". Pentru că toate au o limită și acea limită a fost depășită azi, chiar și prin votul și poziția partidului pe care îl reprezint.


NU sunt de acord să votez un guvern care a adus țara în criza politică actuală! Pentru că se pare că s-a uitat că Orban e cel care a coordonat în toamnă, demersul prin care a dat jos Guvernul PSD, legitim ales, de altfel. Și pentru că se pare că s-au uitat toate motivele pentru care guvernul Orban a fost dat jos prin moțiunea de cenzură de luna trecută.


NU vreau să fiu alături de cei care au ales să acționeze astăzi ca politicieni de rând și NU ca oameni de stat, verticali și demni în fața celor care i-au ales!


NU pot să mai am vreun respect pentru cel care ocupă cea mai înaltă funcție în statul român, atât timp cât a ales compromisul în loc să-și asume - fără a mai invoca "guvernul meu" - sarcina și responsabilitatea deciziilor de protejare a poporului pe care, din păcate, nu-l reprezintă.


Iar cei din așa-zisa "opoziție" care au votat azi "pentru" guvernul Orban, chiar NU MAI AU DREPTUL SĂ CRITICE NIMIC DIN CEEA CE VA FACE ACEST GUVERN și implicit, RĂSPUND PENTRU TOATE DECIZIILE – de altfel, după cum am văzut până acum, numai RELE - ale acestuia!


Așadar, cu toate consecințele gestului meu de azi, ÎMI ASUM să nu dau votul meu pentru "răul cel mai mic" și ÎMI ASUM să nu merg cu "turma"!”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Votul de învestire a Guvernului Orban s-a încheiat la Senat, fiind înregistrate 78 de voturi. Doar patru senatori liberali din totalul celor 31 au fost, însă, prezenți la vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel