Teodorovici, declarație de război anti-evazioniști: Sunt suficient de nebun să-mi asum singur

Bogdan Cotigă / 23 iul 2018 / 20:41 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat la Antena 3 că își dorește să înceapă un război cu marii evazioniști din piețele de contrabandă care genereză cele mai mari pierderi la bugetul de stat. 

Ministrul Teodorovici spune că piața de tutun, de contrabandă cu țigări, prejudiciază anual statul cu un miliard de euro. "Vobim aici despre traficul de țigări dinspre Serbia și Bulgaria, dar sunt și zone unde se face evaziune cu marfă din țări din Uniunea Europeană. De exemplu, în sectorul legume-fructe 60 % din evaziune provine din importurile din țări UE. Mai avem pierderi în domeniul lemnului”, a zis Eugen Teodorovici la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor.

Sumele vor putea fi recuperate

Teodorovici spune că poate face demersuri pentru ca o bună parte dn aceste sume pierdute pentru stat să fie recuperate. "Nu trebuie să ne ferim, trebuie să atacăm. Îmi asum eu lucrurile  că le voi face în felul ăsta, dar să știu și că am spatele susținut.  Până la urmă, îmi asum și singur că sunt suficient de nebun să fac asta. Există și o șansă să câștig lupta, dar cu susținere, șansele cresc. Poate nu vom putea eradica fenomenul, dar putem aduce o mulțime de bani la buget din aceste zone negre", a declarat ministrul. 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26