Teodor Meleșcanu a atras atenția presei bulgare

Teodor Meleșcanu, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, a ajuns în atenția presei de la Sofia după ce a declarat că România ar trebui să tindă spre o rată de colectare a taxelor de nivelul celei din Bulgaria.

"Candidat la Președinția României cere rată de colectare precum cea bulgară", titrează agenția Novinite, care redă o declarație făcută luni de Meleșcanu la dezbaterea "România și calea consensuală", organizată cu prilejul lansării volumului "Elveția — un model pentru România" — autori Radu Golban și Mihaela Brîndușa Tudose.

"Dacă vă uitați la România, unde rata de colectare a taxelor și impozitelor este de aproximativ 32%, față de peste 80% în Elveția sau în Germania, realizăm imediat principala dificultate pe care o are statul român. Evident că toată lumea se așteaptă ca statul să intervină cu programe sociale, de pensii, cu investiții în infrastructură, dar, în același timp, toată lumea este foarte conștientă de faptul că încasările la buget sunt foarte mici. În Bulgaria, rata de colectare a impozitelor și taxelor este de 42%. Este cu 10% mai mare ca în România. Dacă am reuși să colectăm impozitele și taxele la nivelul Bulgariei, ar rezulta 10 miliarde euro în plus pe an, fără niciun efort deosebit", a spus Meleșcanu.

Pieleanu, întrebare cheie pentru Meleșcanu despre corupție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel