Telefoanele mobile și tabletele schimbă obiceiurile de consum TV

televiziune
televiziune

Ericsson a lansat cel de-al patrulea raport ConsumerLab care analizează obiceiurile și tendințele de consum TV.

Printre cele mai importante rezultate ale studiului se numără faptul că peste 72% dintre consumatori își folosesc săptămânal dispozitivele mobile pentru a urmări programe TV, iar 42% dintre aceștia fac acest lucru în afara casei. Mai mult decât atât, 75% dintre utilizatori desfășoară mai multe activități în timp ce folosesc dispozitivele mobile pentru a se uita la TV.

O tendință nouă este de a urmări același conținut video din mai multe locuri și de pe diverse dispozitive, fără a-i afecta continuitatea. În plus, 41% dintre utilizatorii cu vârste cuprinse între 65 și 69 de ani urmăresc conținut video on-demand de mai multe ori pe săptămână.

„În momentul în care industria TV a început să vorbească despre TV pe mobil, toată lumea a crezut că va presupune doar vizionarea pe dispozitive mobile a unor clipuri video scurte făcute de profesioniști”, a declarat Anders Erlandsson, Senior Researcher, Ericsson ConsumerLab. „Acum suntem martorii unei evoluții foarte interesante. Consumatorii urmăresc, într-adevăr, clipuri video scurte, dar, în același timp își creează singuri clipuri în momentul în care pun pauză unui program TV și apoi îl reiau când au chef, de pe alt dispozitiv”, a adăugat acesta.

„De asemenea, am observat că există o continuă redefinire a conținutului TV și video în mintea consumatorilor. Având în vedere că 82% dintre utilizatorii de internet folosesc YouTube sau alte servicii similare, cel puțin lunar, ne-am întrebat dacă a urmări o rețetă online în bucătărie înseamnă că <<te uiți la TV>> sau <<că urmărești niște instrucțiuni>>”, a mai menționat Anders Erlandsson.

Televiziunea online, un produs din ce în ce mai consumat

De fapt, mai bine de jumătate dintre participanții la studiu au afirmat că un calculator și o conexiune la internet sunt parte integrantă din obiceiurile de consum TV și video. Acestea le permit utilizatorilor să aleagă ce conținut TV să urmărească, cum și când. Mai mult decât atât, consumatorii sunt de părere că a avea o ofertă completă pentru TV este al cincilea cel mai important aspect când vine vorba de experiența vizionării TV.

Toate modurile în care oamenii urmăresc multimedia sunt importante, dar niciunul dintre ele nu se detașează ca un favorit clar în ochii acestora. „Înainte am observat o creștere rapidă a conținutului on-demand, dar acum se pare că această tendință se diminuează, având o creștere de 18%, față de 2012, doar pentru consumatorii cu vârstele între 55 și 59 de ani.

„Totuși, transmisia TV liniară încă are un rol important pentru consumatori și nu vedem vreun declin în frecvența de utilizare. Spre exemplu, 36% dintre respondenții din cadrul studiului sunt de părere că a urmări evenimente sportive în direct constituie o parte importantă din obiceurile lor de consum TV”, a mai adăugat Erlandsson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel