Teldrum. DNA a deschis dosar după acuzațiile RISE Project

DNA a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project. Site-ul de investigații a lansat acuzații despre asocierea între compania Teldrum și Liviu Dragnea. Un control inopinat al ANAF la sediul ong-ului care susține site-ul amintit a declanșat reacții vehemente în presă, PNL și USR, care susțin că e o comandă politică, vicepreședintele ANAF fiind un colaborator al lui Liviu Dragnea în Teleorman.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia.

Sesizarea, făcută din oficiu

'O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia', se arată într-un comunicat al DNA, transmis AGERPRES. DNA mai spune că, raportat la actele procedurale efectuate în dosar, atunci când împrejurările vor permite, va fi în măsură să ofere detalii suplimentare. Tot vineri, procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu a vrut să infirme sau să confirme existenţa unei anchete în legătură cu dezvăluirile RISE Project despre firma Tel Drum şi liderul PSD Liviu Dragnea, arătând că, dacă raportul atribuit DGIPI ar fi real, faptele ar fi de competenţa DNA.

RISE Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), intitulat 'Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman', care descrie o 'reţea infracţională formată din persoane cu putere de decizie în judeţ', prin care liderul PSD Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale.

În nota atribuită DGIPI, Liviu Dragnea este prezentat ca 'deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA'. Potrivit RISE Project, firma Tel Drum ar fi fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, iar timp de peste un deceniu acesta şi-a atribuit prin licitaţii trucate majoritatea contractelor publice de asfaltare din judeţul Teleorman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel