Ștefan Poienaru, condamnat la închisoare pentru nerespectarea unei decizii judecătorești

Omul de afaceri Ștefan Poienaru, unul dintre românii aflați în  topul agricultorilor, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Ștefan Poienaru  a fost condamnat pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești emisă anterior, pe un litigiu de proprietate.

Condamnarea cu pricina este o premieră în domeniul agricol, acolo unde încălcările de proprietate de acest gen au fost până nu demult la ordinea zilei.

Ștefan Poienaru a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, tulburare de posesie și interzicerea folosirii unui bun imobil aparținând unei terțe persoane. Inițial, Tribunalul Călărași a decis amendarea penală a acestuia cu suma de 10 000 de lei, dar Curtea de Apel București a decis că fapta lui Poienaru este mult mai gravă, în condițiile în care acesta a refuzat să puna în aplicare o sentință judecătorească definitivă. De asemenea, Curtea de Apel " fixează pentru inculpat un termen de încercare de 3 ani, în baza art 82 Cod Penal".

În sentința dată pe fond, la Tribunalul Călărași, este caracterizat comportamentul infracțional al lui Ștefan Poienaru: "Infracțiunea de nerespectare a hotărârii judecătorești prezintă pericol social și nu se poate ignora atingerea adusă relațiilor ocrotite de legea penală, vizând autoritatea hotărârilor judecătorești și subsecvent, dar esențiala, respectarea proprietății private, drept inalienabil ocrotit prin Constituție".

Ștefan Poienaru va avea o perioada de încercare de 3 ani, timp în care va trebui să nu mai aibă niciun fel de abatere, pentru a scăpa de executarea acestei pedepse.

Pe numele lui Poienaru mai exista însă un dosar penal, pentru vătămare corporală, iar o eventuală sentință defavorabilă lui în acest dosar  l-ar trimite pe omul de afaceri  direct în închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel