Teatrul Nottara te invită la "Hangița", de Carlo Goldoni

hangita
hangita

Publicul bucureștean este așteptat, joi, 31 ianuarie, la Teatrul Nottara, sala "Horia Lovinescu", pentru a urmări, începând cu ora 19.00, unul dintre cele mai longevive spectacole, Hangița, de Carlo Goldoni.

În compania actorilor, Constantin Cotimanis, Alexandru Jitea, Gabriel Răuță, Crenguța Hariton, Anca Bejenaru, Anda Caropol, Adrian Văncică, spectatorii vor avea ocazia să cunoască o hangiţă frumoasă (Mirandolina), un marchiz sărac (dar mându), un conte bogat (care împarte cadouri) şi un cavaler misogin (care declară că nu se va lăsa prins în mrejele vreunei femei), într-un spectacol de Tino Geirun.

Fără îndoială, este vorba despre o comedie italiană a secolului al XVIII-lea. Deşi este curtată de contele D’Albafiorita şi de marchizul di Forlipopoli, atenţia Mirandolinei este atrasă de cavalerul di Ripafratta. Dar, cu siguranţă, dragostea şi viclenia femeilor nu s-a schimbat în ultimele două secole, drept urmare pare aproape imposibil să nu apreciem această piesă atemporală, privind-o pur şi simplu ca pe o comedie de situaţie şi de caracter.

Despre Hangiţa, Carlo Goldoni scria în Memorii: „fără a o citi, n-ai crede că planurile, demersurile şi triumful Mirandolinei pot izbândi într-un răstimp de douăzeci şi patru de ore. Am fost poate linguşit în Italia, dar toţi m-au încredinţat că nu scrisesem până atunci nimic mai firesc şi mai bine condus şi că acţiunea piesei e completă şi susţinută în chip desăvârşit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel