Teatrul Nottara, spectacole cu intrare LIBERĂ

Teatrul Nottara continuă seria spectacolelor-lectură din cadrul programului 'Spectacolul începe cu o lectură', program cultural asumat prin proiectul de management al directorului teatrului.

Ajuns la ediția a VII-a, programul ne propune o întâlnire cu dramaturgia italiană contemporană, care se va desfășura în zilele de 2, 3, 4 noiembrie, la Sala George Constantin, de la ora 19:00.

Doi autori, trei texte și doi traducători. Aceasta este matricea în care s-a structurat acest eveniment: O noapte ca Salomeea și Două surori de Emanuele Vacchetto și Căsătorie Part-Time de Alessandro Casola, traduse de Marian Stan și Ionela Dănilă.

Spectacolul-lectură din 2 noiembrie este O noapte ca Salomeea de Emanuele Vacchetto. Regia artistică este semnată de Alexandru Mâzgăreanu, iar din distribuție fac parte Crenguța Hariton și Sorina Ștefănescu.

În seara de 3 noiembrie, vom descoperi un alt text al lui Emanuele Vacchetto, Două surori, în lectura actorilor Raluca Jugănaru Grosu, Ioana Calotă, Ion Grosu. Regia este asigurată de Adela Bițică.

[citeste si]

Pe 4 noiembrie, în prezența autorului, Alessandro Casola (de altminteri, el va fi prezent încă din prima seară!), regizorul Mihai Lungeanu și interpreții Sorin Cociș, Ada Navrot, Diana Roman vor prezenta spectacolul-lectură Căsătorie Part-Time, comedie în trei acte. Seara va continua cu o sesiune de discuții între regizorul artistic, interpreți, critici de teatru, public, invitați de la Institutul Italian și dramaturgul Alessandro Casola. Iar unul dintre traducătorii textelor, Marian Stan, ne va prezenta informații prețioase despre dinamica vieții teatrale italiene, cu un accent pus pe modul în care dramaturgia din peninsulă este susținută și promovată pe piața teatrală autohtonă și internațională.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel