Taxă la spital pentru copiii care ajung la Urgenţe

Bani-lei-romanesti foto slider
Bani-lei-romanesti foto slider

Părinţii care ajung cu copiii la Camera de Gardă de la Pediatrie de la Spitalul Judeţean Vaslui trebuie să achite 50 de lei pentru consultaţie dacă nu au bilet de trimitere şi dacă medicul decide că minorii nu necesită internare, conducerea unităţii spunând că "muncă patriotică nu mai face nimeni".

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, părinţii care vin cu copiii la Camera de Gardă de la Pediatrie trebuie să achite 50 de lei dacă nu au bilet de trimitere şi dacă medicul de gardă decide că minorii nu necesită internare, întrucât aceştia beneficiază de servicii medicale "la cerere", scrie Mediafax.

"Orice serviciu medical la cerere se plăteşte, chiar şi la Camera de Gardă Pediatrie. Dacă pacienţii nu au bilet de trimitere iar medicul apreciază că nu este vorba de vreo urgenţă, atunci consultaţia se taxează cu 50 de lei. Trebuie să se înţeleagă că muncă patriotică nu mai face nimeni", a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe lângă consultaţie, părinţii copiilor vor trebui să plătească, dacă nu au trimitere de la medicul de familie, şi analizele medicale făcute în spital.

VEZI ȘI: Spital online, lansat de medicii români. Cât costă o consultație

Tatăl unui copil care a ajuns, zilele trecute, la Camera de Gardă de la Pediatrie şi a plătit 50 de lei a spus că nu i se pare "normal să se întâmple aşa ceva într-un spital de urgenţă".

"Am ajuns în una din nopţile trecute la Camera de Gardă de la Pediatrie, cu copilul având o stare generală de rău şi cu temperatura corpului 38,6. La acea oră nu aveam unde să merg în altă parte, cabinetul medicului de familie şi clinicile particulare fiind, evident, închise. Medicul l-a consulat pe băiat şi a constatat că este o viroză, pentru care am primit o reţetă. Nu a considerat că ar fi vorba de vreo urgenţă medicală, aşa că asistenta mi-a tăiat chitanţă pentru consultaţie, în valoare de 50 de lei. Nu ştiu dacă este normal să se întâmple aşa ceva într-un spital de urgenţă", a spus părintele unui copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel