Tatăl lui Roman Protasevici e convins că fiul său a fost torturat în Belarus: ”Are nasul fracturat și pudră pe față” / VIDEO

Tatăl lui Roman Protasevici e convins că fiul său a fost torturat în Belarus: ”Are nasul fracturat și pudră pe față”   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tatăl lui Roman Protasevici e convins că fiul său a fost torturat în Belarus: ”Are nasul fracturat și pudră pe față” / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un avion al companiei Ryanair a fost deturnat de autoritățile din Belarus. La bordul acestuia se afla și Roman Protasevici, un vehement opozant al dictatorului Aleksandr Lukashenko. În urma filmării apărută aseară în mediul online, tatăl lui Roman Protasevici consideră că acesta a fost torturat și dat cu pudră.

Jurnalistul Roman Protasevici, care a fost arestat duminică după ce autoritățile belaruse au deturnat avionul în care se afla (citește mai multe AICI), ar fi fost impus să facă mărturisiri privind organizarea tulburărilor civile. Cel puțin asta afirmă tatăl lui Roman, care mai spune că fiul său are nasul fracturat și că el nu crede că Roman ar fi contribuit la revoltele din Belarus.

„Probabil, are nasul spart, deoarece forma feței sale s-a schimbat și are multă pudră pe el. Toată partea stângă a feței sale este acoperită cu pudră”, a spus tatăl lui Roman Protasevici. Totodată, bărbatul a menționat că în înregistrarea difuzată pe rețelele de socializare și de televiziunea publică în care apare fiul său, Roman este foarte nervos.

”Acestea nu sunt cuvintele sale, aceasta nu este intonația sa de vorbire. Puteți vedea că este nervos”, a spus Protasevici despre fiul său.

„Și nu este pachetul său de țigări pe masă, el nu fumează. Deci cred că a fost forțat”, a mai adăugat tatăl lui Roman Protasevici.

Bărbatul mai spune că fiul său „nu poate recunoaște că a creat revolte pentru că pur și simplu nu a făcut așa ceva”, potrivit Publika.

Ce a spus Protasevici în filmarea apărută în online

Aseară, Roman Protasevici a apărut într-un video postat pe Twitter, în care face mărturisiri din centrul de detenție.

„Bună ziua, numele meu este Roman Protasievici. (...) Mă aflu în centrul de detenție nr. 1 al orașului Minsk. Vreau să anunț că nu am nicio problemă de sănătate cu inima sau cu alte organe. Atitudinea forțelor de ordine față de mine este corectă și conform legii. Chiar acum colaborez cu anchetatorii și dau declarații privind organizarea protestelor în orașul Minsk”, spune Roman Protasevici (vezi mai multe AICI).

Ursula von der Leyan a anunțat sancțiuni împotriva Belaruslui

Un program de investiţii european de trei miliarde de euro destinat Belarus va rămâne îngheţat până când această ţară va reveni la democraţie, a anunţat, luni, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Reprezentanta Uniunii Europene a promis un răspuns „foarte puternic” al Uniunii împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko, după deturnarea unui avion la bordul căruia se afla un opozant faţă de regimul belarus (citește AICI).

CITEȘTE ȘI  -  Lituania nu mai primește avioane care zboară peste Belarus. Reacții în comunitatea internațională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel