Tăriceanu, despre oamenii "forțați" să vină la miting: Acestea sunt lucrurile

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu răspunde la întrebarea referitoare la "forțarea" oamenilor de a participa la mitingul de astăzi. 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că membrii din conducerea ALDE au fost uimiți de dorința oamenilor de a veni la mitingul din București, care va începe la ora 20.00. "Cei din organizațiile județene ne-au transmis că doresc să participe la aceust miting în ciuda dificultăților logistice, pentru un motiv foarte simplu. Vă spun că nici eu, nici colegii mei, nu ne-am imaginat niciun moment că după 30 de ani de la Revoluție vom constatat că România nu este încă o țară pe deplin democratică, pe deplin liberă ci este condusă de ceea ce am numit, nu o dată, statul paralel. Colegii mei și eu personal suntem pregătiți să ducem această luptă până la capăt, până când România va redeveni o țară cu adevărat democratică, cu adevărat liberă, cu o justiție independentă care nu este influențată de protocoale secrete sau de alte înțelegeri, o țară în care, până la urmă, rezultatul votului cetățenilor este respectat, o țară în care cu toții sunt egali în fața legii și ne supunem legii, o țară în care să ne dea nouă speranța, a celor care suntem astăzi la vârsta manurității, că, în viitor, copiilor noștri nu le va fi frică să iasă la un miting, nu le va fi frică să vorbească liber între ei" a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

"O majoritate tăcută care a înghițit jignirile"

Referitor la cei care au susținut că au existat oameni care au fost forțați să participe la miting, șeful Senatului a declarat că "dacă oamenii sunt forțați să vină la miting, atunci să știți că sunt forțați de abuzurile incredibile care au avut loc în ultimii zece ani, împotriva tuturor, împotriva cetățenilor simpli, abuzuri făcute de procurorii din România, abuzuri făcute prin încălcarea drepturilor și libertăților individuale, care, după cum știți, și aceasta este expresia unui membru al Guvernului condus de domnul Cioloș, drepturile și libertățile individuale sunt un lux în România. Aceastea sunt lucrurile care i-au forțat să vină la miting pe acești oameni. Există în România, după cum se vede până astăzi, și o majoritate tăcută care a înghițit jignirile, a înghițit abuzurile și căreia i s-a umplut paharul" a mai spus Tăriceanu la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel