EXCLUSIV  Tanczos Barna, declaraţia zilei la DC News: România să fie curăţată de deşeuri! Vă rog să avem ambiţii mult mai serioase!

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a spus care este modul în care România poate fi curăţată de deşeurile care se află peste tot: în păduri, în râuri, lacuri şi pe spaţiile verzi.

Tánczos Barna a vorbit, la DC News, în cadrul dezbaterii online "România și legislația europeană de mediu", organizată de către DC News Media Group, despre ceea ce va însemna sistemul garanţie-returnare în România, atrăgând în acelaşi timp atenţia şi asupra problemelor cu care se confruntă ţara noastră în ceea ce priveşte deşeurile.

"Este un obiectiv extreme de important, un obiectiv care va schimba piaţa deşeurilor, a ambalajelor reciclabile pentru că pe lanţul de colectare şi reciclare, o bună bucată de perioadă ambalajele rămân ambalaje, nu sunt deşeuri, tocmai de aceea trebuie să facem diferenţierea foarte clară. Momentul în care vorbim de deşeuri este după ce aceste ambalaje sunt colectate şi preluate.

Referitor la rapoarte şi statistici, dacă stăm bine sau nu la nivel naţional, daţi-mi voie să exprim oarece rezerve cu privire la datele pe care România le-a raportat la Comisia Europeană. Pe cifre stăm foarte bine, însă în acelaşi timp vedem că sunt foarte multe deşeuri de plastic care ajung la depozitare, sunt foarte multe deşeuri de plastic care ajung în râuri, în lacuri. De aceea obiectivele noastre trebuie să fie mult mai mari. Reţeaua de colectare trebuie să fie mult îmbunătăţită şi nu ne putem îmbăta cu apă rece spunând că stăm bine la EUROSTAT dar în acelaşi timp avem o ţară plină de deşeuri de plastic.

Eu cred că atât obiectivele UAT-urilor cât şi cele ale companiilor care pun pe piaţă ambalaje care se transformă în deşeuri trebuie să fie mult mai ambiţioase. Există această tendinţă a industriei de a nu avea ambiţii crescute. Eu vă rog să mergem pe aceeaşi linie, să avem ambiţii mult mai serioase, astfel încât România să poată să fie curăţată de deşeurile care se regăsesc în fiecare primăvară în albiile râurilor, se găsesc în fiecare zi în depozitele unde se depozitează în loc să fie sortate şi reciclate", a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, la dezbaterea online "România și legislația europeană de mediu", organizată de către DC News Media Group.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel