Tânără, mesaj viral despre preoți: Să vă spun când m-am radicalizat

O internaută a postat pe o reţea de socializare un text care a stârnit numeroase reacţii. Diana Maria a reliefat atitudinile de 'radicalizare' din societatea românească, cu privire la diverse teme de actualitate.

Aceasta a folosit ironic cuvantul 'radicalizare' cu trimitere la cei care au făcut o modă din a ataca stereotipic diferite instituţii, printre care, în cap de listă, se află biserica.

Cica m-am "radicalizat'. Ca iau apararea preotilor si a bisericilor. Si e greu de inteles de ce. 


Cum, tocmai eu? Aia vesnic politicoasa, diplomata, toleranta?!


Sa va spun cand m-am 'radicalizat". De fapt cand voi m-ati radicalizat!

M-ati radicalizat cu fiecare postare pe care am citit-o impotriva preotilor, Ca daca va duceti la un medic prost, care va pune un diagnostic gresit, nu renuntati la a mai merge sa va cautati de sanatate la alt doctor. Dar daca un preot nu e pe gustul vostru, gata, toti sunt rai. Dar nu faceti la fel cand e vorba de un frizer prost, care v-a tuns aiurea, nu, atunci cautati pe unul care sa va dreaga.

Nu mai mergeti la biserica pentru ca nu v-a placut slujba sau preotul. Dar daca ati mancat o pizza proasta intr-un loc, nu renuntati la pizza, cautati o alta pizzerie care sa fie pe gustul vostru. Cu biserica insa nu faceti la fel. Toate sunt proaste.

M-ati radicalizat cu fiecare postare in care ati scris "daca banul e ochiul dracului, de ce cer popii bani la biserica?" cand nici un preot nu v-a bagat mainile in buzunare, ca oricum nu calcati in biserici nici ca la muzeu. Pe de alta parte cereti Bisericii sa se implice social, ca biserica are mai nou monetarie proprie si face banii cu ciocanul. Sau daca va duceti, nu va intrebati cu ce e incalzit locasul ala, cu ce e luminat, cu ce e spalat, cu ce i se repara un acoperis, cu ce se mai pune o floare in curte, cu ce i se mai curata geamurile, cu ce e conservata pictura murala.

Ironii cu privire la comparaţii irelevante.

'M-ati radicalizat cu fiecare tampenie in care comparati numarul bisericilor cu cel al spitatelor, uitand ca bisericile exista de sute de ani, pe cand spitalele, nu. Ca sunt peste 16.000.000 de ortodocsi declarati, dar, Slava Domnului, nu avem 16.000.000 de oameni blonavi!

M-ati radicalizat cu fiecare postare in care ati spus "vrem spitale, nu catedrale", cerand bisericii sa va faca spitale, desi nu e asta treaba bisericii, ci a statului care va ia mai mult de jumatate din banii pe care ii obtineti din munca.  Cand v-a luat Biserica jumatate din ce castigati, mai oameni?! Cand?!

M-ati radicalizat cand v-ati aratat contra referendumului declarandu-va simultani crestini, spunand ca "Dumnezeu e dragoste", dar uitand ca Dumnezeu nu are nimic de a face nici cu promiscuitatea si nici cu sexul anal! Cand ati auzit vreodata voi de bebelusi iesiti din anus?!

Generalizarile nu au ramas netaxate

'M-ati radicalizat de fiecare data cand ati luat in tabarca toti preotii luand ca exemplu vreun ratacit. Desi toti cunoastem cel putin un "ratacit" din acesta in vietile noastre.

M-ati radicalizat cand nu ati scapat nici cea mai mica ocazie sa Il scuipati pe Dumnezeu, ca apoi, cand v-a fost greu, sa nu Ii mai negati asa transant existenta si sa Ii cereti ajutorul si sa alergati dupa un preot cu limba scoasa.

M-ati radicalizat cand l-ati pus la zid si l-ati masacrat pe preotul "bataus" , fara macar sa vreti sa auziti ce are omul ala de spus! Nu, voi ati judecat, ati dat verdicte si ati condamnat apriori doar pentru ca preda Religie si mai purta si sutana!

M-ati radicalizat de fiecare data cand le-ati cerut si de fiercare data cand le cereti sa fie "popilor" pe care nu ii suportati TOT ceea ce NU SUNTETI VOI!

Si cu fiecare postare, cu fiecare mesaj pe care il trimiteti in jurul vostru, mai radicalizati si pe altii ca mine, care s-au saturat de prigonorea in masa a unor oameni care sunt la fel ca noi. Ca sa stiti de ce m-ati radicalizat.'

Concluzia mesajului, toleranţă zero faţă de nedreptăţi 

Eu nu sunt vreo sfanta. Am mai multe pacate decat pot duce, asta stiu cu siguranta. Dar daca voua va place sa trambitati nedreptati si sloganuri pe care daca le analizati, vedeti ca sunt neghioabe, eu nu pot. Si nu pot sa tac si nu voi tacea vreodata in fata nedreptatii. 
Asa ca va multumesc ca m-ati radicalizat! a conchis Diana Maria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel