Sute de preoți la capătâiul unei fete care a murit după incendiu

Peste 200 de băcăuani au fost prezenţi, luni seară, alături de rude şi prieteni, la o slujbă ţinută de toţi preoţii parohi din Bacău la catafalcul tinerei Andra Elena Toader, decedată în urma rănilor căpătate în incendiul de la clubul Colectiv.

Slujba a fost ţinută de Macarie, episcopul românilor din Europa de Nord, şi Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, împreună cu un sobor al preoţilor parohi din municipiu.

'Am venit cu toţi ierarhii bisericeşti din Bacău pentru a fi alături de familia tinerei trecute în grija lui Dumnezeu, după o încercare dramatică pentru ea, urmată de multă mâhnire nu numai familiei sale. Am venit pentru a aduce compasiunea comunităţii românilor din Scandinavia şi Germania. Suntem aici toţi preoţii băcăuani pentru a aduce alinare celor apropiaţi şi a promite că Elena Andra va fi pomenită în rugile noastre către Dumnezeu. Ne vom ruga şi pentru ca astfel de tragedii umane să nu se mai petreacă', a spus episcopul Macarie.

[citeste si]

Andra Toader, în vârstă de 30 de ani, fotograf la un studio de evenimente, era dintr-o familie modestă cu trei surori şi un frate. Ea se afla în momentul declanşării incendiului în clubul bucureştean împreună cu sora sa, Gabriela, şi prietenul ei, Tudor.

'Toţi trei au suferit arsuri şi intoxicaţii la nivelul căilor respiratorii, dar pentru Andra a fost necesară inducerea de comă indusă, având arsuri pe o mare parte a corpului şi căile respiratorii distruse de fumul toxic şi fierbinte inhalat', spune Alina Sociu, o apropiată din Bacău a tinerei. Potrivit acesteia, Andra a fost cu greu identificată, fiind recunoscută după un semn de la unghia unui picior. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel