Sute de maşini Hyundai Santa Fe, rechemate în service. Problema apare când e frig

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Compania Hyundai a anunţat rechemarea în service a sute de maşini Santa Fe, din cauza unor probleme care ar apărea la temperaturi scăzute. 

Se pare că display-ul de 12,3 inch ar fi fost realizat folosindu-se rezistențe necorespunzătoare. Asta înseamnă că ceasurile de bord și comenzile ar putea să nu fie lizibile dacă temperaturile exterioare sunt extrem de scăzute. Această eroare de software este catalogată drept „periculoasă” și sporește riscul de producere a accidentelor, scrie promotor.ro.

Problema a fost constatată la 293 de exemplare Hyundai Santa Fe HEV și 421 de modele Santa Fe PHEV. Este vorba despre versiunile cu facelift în cazul ambelor modele. Mașinile au fost fabricate între 25 octombrie și 1 decembrie 2021.

Maşinile de care hoţii de catalizatoare NU se ating. E prea greu să le desfacă

Modelele mai noi de automobile, cum ar fi modelele Honda Accord și Jazz (anul producției 2015), au catalizatorul instalat în interiorul compartimentului motor, astfel încât este mai greu pentru hoți să-l fure.

Site-ul Carphrases.com menționează aceste mărci ca fiind cele mai neatractive pentru hoți, pentru că au cel mai puțin valoroase catalizatoare: Ford, Chevy, Jeep, Dodge, Mazda, Nissan, Subaru, Hyundai și Chrysler.

Totodată, mașinile electrice nu au convertoare catalitice, așa că nu sunt deloc atractive pentru hoți.

Conform sursei citate, acestea sunt placate cu minerale rare, care costă mult pe piaţa neagră. Spre exemplu, paladium-ul folosit pentru a filtra noxele este extrem de scump, de aproape 3000 de dolari pe uncie (28 grame), iar preţul este în creştere. 

Proiecţiile specialiştilor indică faptul că acest metal ar putea costa mai mult decât aurul în viitorul apropiat. VEZI MAI MULTE AICI

Maşinile Dacia, printre cele mai puţin recomandate SH-uri

Iată care sunt maşinile la mâna a doua pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată, conform Raportului TUV 2021. 

Raportul se referă doar la maşinile produse în ultimii 3 ani, însă chiar şi aşa modelele Dacia sunt la coada clasamentului, din cauza defectelor care apar la un număr relativ redus de kilometri parcurşi. 

Printre cele mai bune maşini uzate se numără Mercedes Benz GLC, Opel Insignia, Audi Q2, Hyundai I30 sau Mazda CX-3. 

La coada clasamentului se află toată modelele Dacia, dar şi Fiat Punto, Renault Kangoo, Ford S-Max, Ford Galaxy sau Ford Mondeo. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel