Sute de cetăţeni din UE nu pot vota în Regatul Unit din cauza unor erori administrative

Sute de cetăţeni ai altor state din Uniunea Europeană care încearcă să voteze joi în Regatul Unit în alegerile europarlamentare nu au putut face acest lucru din cauza unor erori administrative, relatează joi Reuters.

Iniţial, Regatul Unit nu urma să participe la alegerile europarlamentare întrucât ţara ar fi trebuit să părăsească blocul comunitar pe 29 martie acest an. Totuşi, respingerea acordului de retragere negociat de premierul Theresa May şi Bruxelles a dus la amânarea Brexitului până la finalul lunii octombrie, ceea ce a făcut ca britanicii să participe la alegerile europene.

Un număr mare de cetăţeni UE au scris pe Twitter că la sosirea la secţiile de votare numele lor fuseseră şterse de pe lista de alegători eligibili, autorităţile nereuşind să pregătească la timp formularele necesare.

Sunt cetăţean UE şi sunt înregistrată să votez, dar se pare că formularul conform căruia urma să votez în Regatul Unit nu a ajuns înainte de termenul limită, a spus Ana Clara Paniago.

Comisia Electorală de la Londra a explicat că în cazul în care un cetăţean al unui alt stat din UE, rezident în Regatul Unit, doreşte să voteze pe teritoriul britanic şi nu în ţara de origine, atunci cu 12 zile înaintea zilei alegerilor trebuie să îşi transfere dreptul de a face acest lucru.

Înţelegem frustrarea anumitor cetăţeni ai altor state membre UE, rezidenţi în Regatul Unit, care s-au găsit în imposibilitatea de a vota astăzi, când doreau să o facă, a menţionat Comisia Electorală.

Asociaţia '3million', care susţine drepturile cetăţenilor celorlalte state membre UE rezidenţi în Regatul Unit, a precizat că a fost contactată de sute de persoane furioase că nu au putut vota. Ea a solicitat desfăşurarea unei anchete asupra a ceea ce consideră a fi un dezastru democratic. 

Vezi și: Frans Timmermans a votat la alegerile europarlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel