Suspendare Iohannis. PSD, prima reacție. Lavinia Craioveanu: Stabilitatea României, înainte de toate

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Senatorul Lavinia Craioveanu (PSD) și-a expus punctul de vedere în ceea ce privește o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis după decizia CCR.

Lavinia Craioveanu a precizat că PSD nu are în vedere suspendarea președintelui Klaus Iohannis în cazul în care cel din urmă va refuza să respecte decizia CCR și să semneze revocarea Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA.

Potrivit liderului PSD, partidul pe care îl reprezintă nu ia în calcul varianta suspendării președintelui deoarece nu se dorește o criză politică în România ci țara are nevoie de stabilitate.

„PSD nu ia în calcul o variantă a suspendării președintelui Klaus Iohannis. Noi avem nevoie de stabilitate. Nu avem de ce să provocăm o criză în acest moment în România. Avem nevoie de continuitate. Guvernul trebuie să își ducă la îndeplinire programul pe care și-l asumă.

O suspendare a președintelui poate fi echivalată cu o criză politică în România. Noi nu avem nevoie de o criză în acest moment. PSD pune înainte de toate stabilitatea României și binele românilor”, a precizat Lavinia Craioveanu la Digi 24.

„Din punctul meu de vedere Curtea Constituțională nu avea cum să decidă altfel. În conformitate cu Constituția României, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Ori în situația în care președintele ar putea în mod discreționar să decidă asupra păstrării unui șef de instituție cum este DNA-ul, a procurorului șef, în ciuda raportului pe care ministrul Justiției l-a făcut, în baza prerogativelor pe care le are, ar însemna un transfer de autoritate de la ministrul Justiției la președinte”, a mai adăugat Lavinia Craioveanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel