Surpriză în Turcia. Ginerele lui Erdogan a DEMISIONAT din funcția de ministru

Berat Albayrak, ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, şi-a anunţat duminică demisia din funcţia de ministru de finanţe al Turciei, invocând motive de sănătate transmite Reuters.

Un oficial din minister a confirmat anunţul făcut de Albayrak pe contul său de Instagram. Demisia, care i-a luat prin surprindere pe unii analişti şi parlamentari, trebuie aprobată de preşedinte.

Este a doua surpriză din weekend în sectorul financiar din Turcia, după ce sâmbătă a fost demis guvernatorul băncii centrale.

Albayrak a demisionat după ce lira turcească s-a devalorizat anul acesta cu 30%, ajungând la un minim record, în timp ce economia se confruntă cu recesiunea provocată de epidemia de coronavirus. După anunţul demisiei, moneda turcă s-a apreciat cu 1,5% faţă de dolarul american.

Ginerele preşedintelui a fost numit ministru al energiei în 2015 şi a trecut la finanţe după realegerea lui Erdogan în 2018, cu atribuţii sporite pentru şeful statului. În timpul mandatului ministerial, economia Turciei a suferit două căderi, o inflaţie de ordinul zecilor de procente şi o rată ridicată a şomajului. Lira turcească are în prezent mai puţin de jumătate din valoarea de la acum doi ani şi jumătate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel