"Sunt românii altfel?". Răspunsul oferit de Shakespeare

Shakespeare a revenit în actualitatea datorită lui Gigi Căciuleanu, unul dintre cei mai apreciați artiști din lume.

Spectacolul "Folia, Shakespeare & Co" se joacă în avanpremieră miercuri, 23 și joi, 24 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul "Metropolis", iar următoarele reprezentaţii vor fi programate în luna mai.

Întrebarea cheia lansată de acest spectacol

"Sunt românii altfel?" este întrebarea-cheie pe care o lansează acest spectacol, iar răspunsul dat este: "românii nu sunt diferiți, ci universali".

„La acest Shakespeare, al Foliei, mă gândesc de foarte multă vreme, de când dansam bufonul în Lacul Lebedelor la Opera din București. L-am recitit pe Shakespeare și mi-am dat seama că exista o constantă: spune în niște fraze scurte adevăruri mari. În oricare frază, ne reprezintă pe noi, cei care suntem pe scenă, în șubrezenia noastră corporală, în nebunia minții, în fața unui public care nu ne judecă, dar care ne observă. Suntem observati și, atunci, reacționăm într-alt fel decât în sala de repetiții. Este extraordinar ce se întâmplă în spectacol, sub priviri care te transformă. Aici se petrece alchimia spectacolului", a declarat Gigi Căciuleanu. Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, Gigi Căciuleanu a adăugat: "Eu fac pe bufonul la fiecare indicație pe care o dau. Dacă ar fi să reiasă ceva din acest spectacol, acest lucru este inteligența interpreților", scrie Amosnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel